Hoe werkt het?

Een Quiz Experience is vergelijkbaar met een “pubquiz” met veel verschillende soorten quiz elementen.

Een Quiz Experience kan al vanaf zes personen en kent geen maximaal aantal personen. Een Quiz Experience duurt zo lang of kort als je wil. De quiz kan thuis, in het buurthuis, sportvereniging, op kantoor, in de tuin of in het café. Je kan zelf losse rondes in je winkelwagen doen, jij bepaalt dus zelf welke onderwerpen, maar ook welke onderdelen. Zo kan je dus een thema quiz “Halloween” doen, maar ook een muziekquiz of alleen fotorondes als je dat leuk vind. Quiz Experience rondes zijn zeer vermakelijk en zeer betaalbaar !

Vragenrondes

Onderwerpen zoals bijvoorbeeld film en tv, muziek, topografie maar ook nieuws uit alle jaren en misdaad. De onderwerpen zijn oneindig en iedere keer verrassend!

Iedere vragenronde heeft tien vragen, waarbij 1 punt per goed antwoord. Sommige vragenrondes hebben multiple choice vragen of waar of niet waar stelling erin verwerkt.

Invulformulieren en scoreformulieren zijn gratis te downloaden !

 

Muziekrondes

Raad de uitvoeren artiest(e), band of duo. Maar ook bijvoorbeeld een rondje P (alle uitvoerend artiesten van het liedjes beginnen met de letter P). Ook hier is veel variatie en zijn de rondes verrassend en vermakelijk en ook te zoeken op categorieën zoals country, house, feest of pop !

Muziekrondes speel je met Spotify, Youtube Music of Deezer.

Voorbereiden  : Zoek de artiesten op de muziekdienst die jij gebruikt.

Maak de lijst in volgorde zoals hij ook op de antwoordlijst staat. Zodra de muziekronde begint laat je ieder nummer ongeveer 1 minuut afspelen.

Invulformulieren en scoreformulieren zijn gratis te downloaden !

 

Wie ben ik

Aan de hand van een aantal aanwijzingen gaan jullie raden wie ik ben. Dit kan een fictief persoon zijn, stripfiguur, groep, band, man, vrouw, iemand uit binnen of buitenland. Er zijn totaal 10 aanwijzingen, na iedere aanwijzing geef je de teams kort de tijd om eventueel in te vullen wie het is. Let op ! Eenmaal ingevuld en ingeleverd kan je niet meer veranderen. De beste strategie is om een paar aanwijzingen te wachtten zodat jij en je team het zeker weet. Na de eerste aanwijzing inleveren levert 10 punten op na de tweede aanwijzing 9 punten et cetera. Des te sneller jouw team raad wie ik ben, des te meer punten, maarrrrrr….

snel inleveren en fout invullen betekent 0 punten !

Invulformulieren en scoreformulieren zijn gratis te downloaden !

 

Waar/Niet waar

Je krijgt allerlei stellingen. Aan de hand van een rode of groene kaart omhoog te houden of een petje op of af te doen geef je aan of je denkt dat de stelling wel waar is of niet waar. Aan het begin van het spel staat iedereen op, heb je het fout dan ga je zitten, de laatste die staat wint 2 punten voor zijn team. Erg leuke interactieve ronde !

Tip : Koop petjes of knip groene en rode a4tjes tot kaartjes.

Voorbeeld : Een olifant kan springen. > Waar ? Of ……..Niet Waar ?

 

Fotorondes

Tien bekende tv koks, soorten fruit, logo’s, ogen van BN’ers, Cd/platen hoezen, pretparken of steden. Wederom zijn de fotorondes verrassend en oneindig. Je kunt ook kiezen voor de  “van alles wat” fotorondes waarbij er 10 verschillende onderwerpen in 1 fotoronde verwerkt zitten. De rondes kun je uitprinten door alleen pagina 1 van de pdf uit te printen, 1 vel (fotoronde) per team is voldoende. Ben je in het bezit van een beamer of TV dan kan je hem daarop zetten. Overleg zachtjes en zorg dat je er meer weet dan jullie tegenstanders. Je kan ook alle spelers op een whatsapp groep zetten en de foto delen.

Invulformulieren en scoreformulieren zijn gratis te downloaden !

 

Tijdlijn

Van A tot J zie je allerlei gebeurtenissen, aan jullie de taak om ze in het rondje onder het juiste jaartal te zetten. Een pittige maar heel leuke ronde voor de puzzelaars.

Je print de lijsten uit zodat ze hem daar op in kunnen vullen. Vergeet niet je teamnaam op dit formulier te zetten.

 

Top 10 lijst

Je ziet 15 antwoorden, slechts 10 zijn juiste antwoorden op de vraag die bovenaan de top 10 lijst staat. Je mag ze allemaal aanvinken maar als je er 1 fout hebt is de hele ronde fout. Ga dus alleen voor die antwoorden die je zeker weet en lever hem in, Vergeet niet de teamnaam op dit formulier te zetten.

 

Voor een café / pub of vereniging hanteren wij meestal 10 rondes, waarvan 3 vragenrondes, 2 fotorondes, 1 tijdlijn , top 10 lijst of Wie ben ik  dan nog 1 rondje waar/niet waar en als laatste 1 muziekronde .

Stuur ons uw logo en wij sturen u kosteloos een digitale poster of flyer voor de aankondiging van uw quiz !